Omnia GlassConnect Camperglasservice

Persbericht

Camper- & Caravan schadeherstelformule Omnia en ruitherstelspecialisten van GlassConnect samen in camperglasservice.

Twello/Hoogeveen, 8 mei 2012, onder luid applaus van de leden van de herstelformules GlassConnect en Omnia Caravan- & Camper Schadeservice werd vandaag 8 mei 2012 de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen beide partijen, waarmee de lancering van een nieuwe speler in de markt van specialistische ruitherstel en -vervanging een feit is. Het samenwerkingsverband presenteert zich onder het gezamelijke label Omnia| GlassConnect Camperglasservice.

Omnia en GlassConnect hebben een gezamenlijk belang in de camperherstelmarkt wat hen bindt in deze nieuwe samenwerking. “GlassConnect heeft zich ontwikkeld tot de meest gespecialiseerde partij op het gebied van ruitherstel en ruitvervanging op afwijkende motorvoertuigen, zoals bijvoorbeeld integraal campers, Omnia is daarnaast de grootste partij in totaal schadeherstel op campers en caravans in Nederland, dus was het voor ons een logische keuze om een specifieke propositie op camperglasservice uit te werken met elkaar”. Want ook dat gegeven hebben ze gemeen: beide formules zijn coöperatieve samenwerkingsverbanden, waardoor de deelnemende ondernemers zelf eigenaar zijn van de formule.

Het unieke element in deze samenwerking zorgt dat het mes aan twee kanten snijdt. Omnia zorgt ervoor dat GlassConnect bijna 30 vestigingspunten toevoegt aan het netwerk wat nu uit bijna 20 vestigingen en 35 servicepunten bestaat. Anderzijds profiteert Omnia van een enorme hoeveelheid know-how van GlassConnect waar het gaat over zoiets complex als de vervanging van voorruiten van integraal campers, nog even los van de inkoopsynergie die beide partijen kunnen realiseren door de krachten te bundelen. Zo hebben beide formules elkaar ook gevonden op het gebied van kunstof zijramen. Klanten kunnen ook bij Omnia | GlassConnect Camperglasservice terecht als er een nieuw zijraam moet worden gemonteerd of een bestaande gepolijst.

“Commercieel gezien behoort camperglasservice helemaal thuis binnen het aanbod van Omnia voor grote opdrachtgevers als (camper-) verzekeringsmaatschappijen. We staan beiden in contact met dezelfde partijen aan de opdrachtgeverskant, ieder met een eigen, unieke propositie. Het bundelen van de krachten levert een sterker aanbod op voor de verzekeraars waar we beiden zaken mee doen en ontzorgt de camperklant met ruitschade. Een logische keuze dus. Omnia is een universele “totaal schadeherstelaanbieder” voor de camperaar en caravanner, met “one-stop-shopping” en “totale ontzorging” als uitgangspunt. Daar hoort integraal ruitschadeherstel natuurlijk gewoon bij!”.

“Met name op het gebied van integraal campers komt de kennis van beide partijen erg goed tot z’n recht. Het specialisme van schadeherstel op campers van Omnia komt goe van pas wanneer campers naast ruitschade ook andere schades hebben. Terwijl GlassConnect dé specialist op het gebied van complexe ruitvervangingen, zoals bij integraal campers. Op die manier vormen beide partijen een “perfecte match””.

De kwaliteit van het gespecialiseerde ruitschadeherstelwerk wordt door Omnia | GlassConnect Camperglasservice onderstreept door 4 jaar Focwa-garantie op iedere ruitvervanging. Middels één centraal telefoonnummer (085-4011248) komt de camperklant bij het dichtsbijzijnde bedrijf in het netwerk terecht en via dit nummer kan ook dringende hulp in het buitenland worden aangevraagd, waar met partnerbedrijven wordt samengewerkt.